Gelatin problemet

 

Lite godis vill vi ju alla gärna äta då och då. Barnen glömmer sällan sin lördagsgodis och vi vuxna kan känna oss sugna någon gång ibland. I egenskap av muslimer kan vi dock inte äta vadsomhelst hursomhelst utan att tänka oss för och många gånger måste vi stå och läsa igenom flera pyttesmå innehållsförteckningar på godisboxarna en längre stund och hålla utkik för bland annat ordet gelatin för så fort vi stöter på det veta att vi måste avstå från just den godissorten.
Som vuxen så klarar man sig men det kan vara lite svårare att förklara för de allra minsta ibland som inte riktigt är med på noterna. Egentligen är undvikandet av vissa ämnen inom kosten på grund av sin tro inte konstigare än att undvika vissa ämnen eller maträtter på grund av allergi eller att man är vegetarian eller på grund av eget smaktycke eller liknande.
Däremot så finns det alltid andra sorter som man kan välja istället som ersättning och som ändå ser till att täcka behovet för just det ämnesintaget. Problemet för vår del är oftast att vi inte vet var gelatinet kommer ifrån eller vet att det kommer från icke halal-slaktade djur eller rent av gris. Men på samma som det finns den typen av gelatingodis så finns det även godis tillverkad av gelatin som kommer från halal-slaktade djur och som vi gott och väl kan äta och njuta av.

Utifrån detta har vi startat HalalGodis som ett företag där alla möjliga sorter HalalGodis erbjuds och där gelatinet från godiset med 100 % garanti kommer från halal-slaktade djur! 

För fler frågor och/eller beställning kontakta oss på  Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen