Om HalalGodis

I Guds den Nåderikes den Barmhärtiges Namn

Halalgodis är ett handelsbolag vars syfte är att tillhandahålla alternativt godis för de som av religiösa skäl inte kan eller vill konsumera vanligt godis. Idag kan det vara svårt att avgöra huruvida det tillverkade godiset på marknaden innehåller ingredienser som utvunnits ur icke-halal slaktade kreatur.  Vi på HalalGodis har därmed nöjet att presentera godis där samtliga ingredienser kommer från halal-källor. Gelatinet som används i godiset utvinns från halal-slaktade kreatur och således erbjuder vi produkter som är 100 % -igt halal!
Halal är den benämning som står för vad som är tillåtet enligt Guds lag. I fråga om mat i allmänhet och kött i synnerhet avses det dels vara från djur som är tillåtna att äta och dels att djuret är halal-slaktat; det vill säga, slaktat enligt Islamisk lag.

I den heliga Koranen följer:

"Njut således av alla tillåtna goda ting som Gud har skänkt er för er försörjning och frukta Gud, målet för er tro." (5:88)

Till djur som är tillåtna hör de vanligaste nötkreaturen som ko, får, get samt rådjur och bland de vanligaste fåglarna kyckling, gäss samt all fisk som har fjäll m.fl. Till det otillåtna som benämns som haram tillhör gris, all fisk som inte har fjäll, självdöda djur och rovdjur.

Gud säger i den heliga Koranen:

" FÖRBJUDET för er är kött av självdöda djur och blod och svinkött..." (5:3)

När det gäller djur som är tillåtna så gäller det för dessa att ha halal-slaktats enligt Islamisk lag för att kunna ätas. Den Islamiska lagen kräver att vissa handlingar utförs i samband med slakten däribland så måste djuret få dricka vatten innan och den får inte slaktas medan den är törstig, djuret får inte slaktas i åsynen av andra djur, kniven måste vara riktigt vass så att strupen och blodådrorna skärs i ett enda rörelse och slaktaren måste yttra Guds namn under slakten - exempelvis genom att säga "Bismillah" (i Guds Namn)!

 

Info om företaget:

Bolagsform: Handelsbolag

Organisationsnr: 969749-7684

Innehar en F-skatt sedel

 

För mer info kontakta Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

 

Alla produkter du hittar hos oss är garanterat halal. All gelatin som används i dessa produkter är alltså från nötkreatur som slaktats enligt islamisk lag. Därmed medföljs våra produkter med 100% halalgaranti!

Om du har frågor är du välkommen att kontakta oss via Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen och vi kommer inshaAllah besvara så gott vi kan!